Interceptarile ilegale, in atentia parlamentarilor

Comisia juridica din Senat vrea sa afle de la SRI daca poate face un inventar al detinatorilor si utilizatorilor de tehnica de interceptare. Saptamina viitoare, comisia SRI va merge in control la unitatile centrale ale Serviciului, unul din subiecte fiind interceptarile ilegale efectuate de societatile de protectie si paza sau de detectivi particulari.

Comisia juridica din Senat vrea sa afle de la SRI daca poate face un inventar al detinatorilor si utilizatorilor de tehnica de interceptare. Saptamina viitoare, comisia SRI va merge in control la unitatile centrale ale Serviciului, unul din subiecte fiind interceptarile ilegale efectuate de societatile de protectie si paza sau de detectivi particulari. Potrivit secretarului comisiei SRI, Ion Stan, daca Serviciul cunoaste firme care fac interceptari ilegale, trebuie sa le sesizeze Parchetului.

Reactiile parlamentarilor vin dupa ce colonelul SRI, Eugen Iorga, a declarat ca exista firme care fac inregistrari ilegale pentru a santaja anumite persoane publice.

Potrivit SRI, mandatele de interceptari privind securitatea nationala trebuie sa fie emise de catre inalta Curte de Casatie si Justitie, sub control judecatoresc strict. Printr-un amendament adus la legea securitatii nationale, Serviciul Roman de Informatii vrea sa i se atribuie competente in instrumentarea interceptarilor ilegale.

In acelasi timp, SRI se opune infiintarii unei Autoritati Nationale de Interceptare si vrea sa ramina in continuare unica autoritate in domeniu. Ideea infiintarii acestei autoritati este sustinuta de liberali si democrati, in urma suspiciunilor privind efectuarea unor interceptari ilegale. Propunerea nu este agreata insa nici de Serviciul de Informatii Externe, care considera ca ridica mari probleme de natura constitutionala.

Dupa discutiile cu reprezentantii Ministerelor Apararii, Internelor, Justitiei, ai SRI, SIE si STS , comisia juridica va cere conducerii Senatului infiintarea unei subcomisii care sa lucreze, impreuna cu Guvernul si initiatorii, la cele cinci legi din pachetul legilor sigurantei nationale.

Daca noul cadru legislativ va fi adoptat de Senat, activitatea serviciilor informative si de protectie va fi supusa unui control riguros. Serviciile de informatii nu vor mai putea face anchete specifice structurilor de politie sau procuratura, cu exceptia actelor de terorism sau celor asimilate acestora. Din structura informativa nu vor mai putea face parte persoane care au incalcat drepturile omului. Bugetele serviciilor de informatii vor fi asigurate numai de la bugetul de stat si orice activitate economica suplimentara le va fi interzisa.

Ofiterii de informatii, exclusiv cadrele militare, vor fi functionari publici cu statut special si vor lucra in folosul cetatenilor. Ei vor raspunde administrativ, civil sau penal pentru orice restrangeri ale drepturilor si libertatilor constitutionale, in afara situatiilor prevazute de lege. Legea interzice infiltrarea ofiterilor acoperiti in Parlament, Guvern, presa, sindicate si partide politice.

Nu in ultimul rand, Serviciul de Protectie si Paza si Serviciul de Telecomunicatii Speciale isi vor mentine statutul actual.

Despre Detectivi Particulari

Avem ca scop prestarea de activitati specifice incluzand investigatii particulare si detectivistica, concentrandu-ne pe indeplinirea sarcinlor solicitate de catre clienti, implicit pe cunoasterea dorintelor si asteptarilor acestora. Vom desfasura activatatile la solicitarea persoanelor fizice cat si a celor juridice, fara a se aduce atingere celor vizate asupra vietii private sau profesionale. [citeste mai mult] Detectivi partculari Bucuresti
Detectiv particular Bucuresti
Preturi detectivi particulari

Agentia EVO Investigatii

detectivii.ro
instalam camere
avocat Bucuresti easyconsult